Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plán akcí na červenec 2017

21. 6. 2017

4. 7. 2017 - úterý – 18:30 - PŘÁTELSKÉ SEZENÍ

Restaurace KD. Pravidelné setkání lidí, které baví a zajímá česká historie. Větší důraz se klade na historii a dění v regionu. Na programu bude tradiční beseda s hostem. Tentokrát s Martinem Volfem, sběratelem a provozovatelem Muzea techniky a řemesel v Kolovči.

 

7. 7. 2017 - pátek – 16:00 - SPOLEČENSKÁ AKCE  

„Odhalení pamětní desky Františku Křižíkovi“ ve Václavské ulici

Naše nejhlavnější spolková akce v tomto roce v dlouhodobém programu „Obnova a záchrana drobných památek“. Součástí slavnosti k odhalení pamětní desky bude vystoupení pěveckého sboru LADA z Makova pod taktovkou Václava Frančíka a části divadelního souboru RYNEK z Újezda u Plánice. Sejdeme se před 4. hodinou odpolední ve Václavské ulici u studně naproti klášteru školských sester de Notre Dame. Srdečně zveme klatovskou veřejnost.

 

 8. 7. 2017 - sobota - 10:00 -  SPOLEČENSKÁ AKCE „Den řemesel v Chanovicích“ 

Každoroční účast na krásné akci, 15. ročníku „Den řemesel“ konaném v zámeckém areálu v Chanovicích. Odjezd auty individuálně, sraz na místě. Ti, kteří nepojedou do Chanovic, se setkají na klatovské pouti, například při průvodu s obrazem Panny Marie Klatovské    

 

16. 7. 2017 - neděle - 6:30 - NAUČNĚ POZNÁVACÍ VÝLET 

„Letní putování Šumavou I - bavorskou stranou od Kokrháče po Javor“

Lohberg, Scheiben, Brennes, Javor - šumavské dějiny a krásná příroda. Pro účastníky nejdoucí první okruh je připraven náhradní program (návštěva Tierparku nebo Lamu). Na závěr dne vyjedeme na Velký Javor lanovkou. Pěší chůze - cca 18 km.  Pevnou obuv a jídlo s sebou. Doprava - autobus. Sraz v 6:15 hod. v  Jiráskově ulici (za hradbami).

 

22. 7. 2017 - sobota - 13:20 - VÝLET NA KOLECH „Znovuzrozený zámek“

Osvětová akce pro veřejnost je vhodná pro nenáročné cyklistické cestování. Podpoříme nové majitele v uskutečnění jejich snu – obnově zámku. Sraz kolařů ve 13:00 hod. na hlavním vlakovém nádraží. Cestu tam pojedeme vlakem. Sraz s autaři ve 14:50 hod. v Nemilkově na návsi.